Recept voor 2 personen
Ingrediënten- azijn
- 600 gram schorseneren
- 2 bosuitjes of stukje prei
- 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
- 25 gram walnoten
- 2 eieren
- 100 gram halfvolle dikke yoghurt
- tijm, peper
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
- Zet een kom met water en een lepel azijn klaar.
- Boen het zand van de schorseneren. Snijd de onder- en bovenkant eraf.
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in het water met azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.